Chania

Свободни без глутен
 

Свободни без глутен

Код: 56526_ASE_114
Автор: Алесио Фасано, Сузи Флахърти
Издателство: Асеневци
Година: 2018
Страници: 290

Цена: 19.95 лв.

 


Основно ръководство за здравословен, независим от глутен начин на живот.

Описание

"Свободни без глутен" дава богат материал за размисъл относно глутена и неговата роля в нашето здраве. От това издание ще научите каква е истинската история на целиакията, ще се запознаете с безглутеновата диета, глутеновата чувствителност и не на последно място, ще разберете какво прави глутена толкова необичаен протеин.

Д-р Алесио Фасано проучва влиянието на глутена върху човешкия организъм в продължение на десетилетия. Благодарение на неговата дейност става ясно, че целиакията и разстройствата, свързани с глутена, са сред най-разпространените генетични заболявания в света. Целиакията се наблюдава много по-често от диабет тип 1, кистозна фиброза и болест на Крон. Причината за това е, че никой не може напълно да асимилира не само глутена, но и близките до него секалин в ръжта и хордеин в ечемика. Ако сте току-що диагностицирани с разстройство, свързано с глутена, ще ви се иска да прибавите към наръчниците си за безглутенов живот и тази книга. Тя е ценен инструмент при борбата с непоносимостта към глутен.

Целиакията е генетично разстройство, засягащо деца и възрастни. При хората с целиакия глутенът предизвиква авто-имунна реакция, която може да доведе до пълно унищожаване на вилите - малките, наподобяващи пръсти власинки, покриващи тънкото черво.
Д-р Алесио Фасано е световноизвестен педиатър, гастроентеролог и изследовател и е основател и директор на Центъра за изследване на целиакията в Масачузетската болница, първият център за изследване и лечение на целиакия, алергия към пшеница и чувствителност към глутен в САЩ. Д-р Фасано създава Центъра през 1996 г., за да се усъвършенстват лечението, изследванията и информираността за целиакия; през 2003 г. неговото изследване установява, че разпространението на автоимунното разстройство засяга 1 на 133 човека в Америка. Основен национален и международен оратор, той е широко търсен от национални и международни медии и е представен в стотици списания, сред които "The New York Times", "The Wall Street Journal", "NPR", "CNN", "Bloomberg News", "USA Today", "Los Angeles Times", "Huffington Post", "Good Morning America", "VOGUE" и многобройни сайтове и списания, свързани със здравето. Завършил образованието си в Неапол, Италия, д-р Фасано е гостуващ професор в Медицинският факултет на Харвард и завеждащ Отделението по детска гастроентерология и хранене в Масачузетската болница за деца (MassGeneral Hospital for Children).

Спечелила награди на национално равнище, автор и редактор на книги в областта на висшето образование, Сузи Флахърти е ръководител комуникации към Центъра за изследване на целиакията в Масачузетската болница. Бивш говорител на ректори на университети и управители на международни банки, тя е ръководила голям брой проекти, свързани с маркетинг и промотиране на дадена стратегия, както и е била старши редактор в Университета в Мериленд.

Съдържание

Благодарности
За авторите
Увод
Предговор
Въведение
Появата на глутена в цялостната картина
 • Глутенът навлиза в червата...и на други места
 • Новите клинични лица на глутеновата независимост
 • Спектърът от разстройства, свързани с глутена
 • Обяснения за глутена, пропускливите черва и автоимунните заболявания
 • Получаване на правилната диагноза
 • Глутенът и вашият мозък
Учим се как да живеем без глутен
 • Да живееш добре на безглутенова диета
 • Безглутеново готвене и хранене
 • Вечеря с д-р Фасано
Без глутен за цял живот
 • Бременност и безглутенова диета
 • Важните безглутенови събития през детството
 • Управляване на безглутенов семеен живот
 • Колежанските години независими от глутена
 • Глутенът по време на златните ви години
Отвъд глутена
 • Превенция на разстройствата, свързани с глутена
 • Нови лечения и терапии
Заключение
Приложение
Препоръчителна литература
Други източници
Източници
Речник
Индекс
 
Логопедия, логопедична литература, аутизъм, заекване, детска психология, педагогика, академична психология

форма за поръчка
Заглавие*:

Брой:

Кода на книгата*:

Име*:

Email*:

Телефон*:

Град*:

ПК*:

Изберете начин на получаване:


Ако желаете да Ви се издаде фактура, мола попълнете:
Фирма:

Адрес на седалище:

ЕИК:

МОЛ:

 
 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВКА

Получаването на пратките от офисите на куриерските фирми ЕКОНТ и SPEEDY e

ПО-ЕВТИНО

И

ПО-БЪРЗО